Pensii private

BT Aegon: Brokerii vor aduce jumatate din business

23.07.2007, 14:31 12

Parteneriatele cu brokerii de pensii vor aduce jumatate din numarul de clienti la fondul de pensii private obligatorii (pilonul II) pe care il va administra BT Aegon, a declarat pentru ZF Silvia Sirb, directorul general al companiei.
BT Aegon este un joint-venture intre grupul financiar Banca Transilvania Cluj si compania olandeza de asigurari de viata si pensii private Aegon. Cele doua entitati au impartit in mod egal investitiile initiale in noua companie.
"Restul de jumatate va fi adus de reteaua Bancii Transilvania si de compania de asigurari a grupului, BT Asigurari", a spus Sirb. Forta proprie de vanzari a noii companii de pensii va fi destul de redusa ca numar, dar parteneriatele cu brokerii specializati vor compensa acest aspect, afirma ea.
Practic, toti angajatii grupului BT (in numar de peste 5.000) vor fi inrolati in forta de vanzare ce va fi pregatita pentru pensiile private obligatorii. Sefa BT Aegon estimeaza ca produsele de pensii private obligatorii nu vor fi foarte diferite, astfel incat diferenta o va face forta de vanzari, respectiv intalnirea fata in fata dintre agentul de marketing si potentialul client.
"In pensiile private vinzi de fapt incredere - in numele administratorului si in produs", spune Silvia Sirb. BT Aegon este una dintre cele 15 companii care asteapta in prezent licenta de administrator de pensii private obligatorii de la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Startul sistemului se va da, conform unui anunt recent, pe 17 septembrie, cand incepe campania de aderare initiala la fonduri, ce dureaza patru luni.
BT Aegon vizeaza o cota de piata de 15% din pensiile private obligatorii, estimand ca va fi una dintre primele cinci companii dupa numarul de clienti din acest business. Capitalul social initial al companiei este de aproximativ 7 milioane de euro (23 mil. lei).
Deocamdata, compania se va concentra exclusiv pe administrarea pensiilor private obligatorii (pilonul II), dupa care in viitor are intentia de a-si diversifica oferta, incluzand si produse de pensii private facultative (pilonul III). "Pensiile obligatorii vor fi mai usor de vandut, pentru ca implica obligativitatea legala si nu scot niciun ban in plus din buzunarul clientului. Imediat ce piata o va permite si vom fi gata, vom include in planul nostru si pensii facultative", a declarat reprezentanta BT Aegon.
Pe piata pensiilor facultative, startul a fost dat deja in luna mai a acestui an, existand in acest moment sase administratori autorizati, sase fonduri active (care au inceput sa adune clienti) si inca doua fonduri aflate in pregatire de autorizare.
Banca Transilvania, a cincea banca de pe piata, a semnat parteneriatul cu olandezii de la Aegon in aprilie anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO