Pensii private

Pensiile facultative au strans pana acum peste 7.600 de clienti

Pensiile facultative au strans pana acum peste 7.600 de clienti
06.08.2007, 12:54 14

Pensiile private facultative (pilonul III) au atras pana la finalul lunii iulie un numar de 7.598 de clienti pentru trei din cei patru administratori activi de pe piata.
Astfel, Allianz-Tiriac Pensii Private ramane lider pe aceasta piata in formare, cu un numar de 4.856 de clienti atrasi pana la 31 iulie anul acesta, urmat de ING Asigurari de Viata (cu 1.545 de clienti) si Aviva (cu 1.197 de clienti). BCR Asigurari de Viata, al patrulea administrator activ (care a inceput deja vanzarile) de pe piata nu a furnizat ZF aceasta informatie, pana la inchiderea editiei.
Pe parcursul lunii iulie, un numar de 4.297 de clienti au semnat pentru a incepe sa contribuie la o pensie privata facultativa la una dintre cele trei companii, fata de 3.301 clienti, numarati la finele lunii iunie. In mod efectiv, cei patru administratori au demarat vanzarile la inceputul lunii iunie, astfel ca iulie a fost prima luna completa de vanzare pentru pensiile facultative.
Allianz-Tiriac Pensii Private a atras in iulie 2.625 de clienti la cele doua fonduri ale sale. AZT Moderato, fondul cu profil mediu de risc, a strans in iulie 2.415 contracte noi de aderare, fata de cei 2.231 semnate pana la 30 iunie. AZT Vivace, fondul cu profil ridicat de risc, pentru care vanzarile abia au inceput, a convins 210 clienti sa incheie o pensie facultativa la Allianz.
Si ING Asigurari de Viata si-a dublat numarul de clienti atrasi in luna iulie, de la 740 la 1.545, adica 805 contracte noi. Toti clientii sunt cuprinsi in fondul ING Clasic, pentru ca spre deosebire de Allianz-Tiriac, cei de la ING Viata nu au inceput inca sa vanda si cel de-al doilea produs de pesnii facultative, ING Optim.
Cele doua produse ale ING au profiluri medii de risc, Optim oferind in plus clientilor un sistem de garantare a contributiilor nete.
Aviva, care a cumulat pana acum aproape 1.200 de clienti la fondul "Pensia mea", a depasit ING Asigurari de Viata la vanzarile din luna iulie. In timp ce pentru Aviva au semnat 867 de clienti in luna iulie (fata de 330 pana la 30 iunie), la fondul ING au aderat doar 805 clienti noi in luna iulie.
Per total, la finalul lunii iulie, activele celor cinci fonduri de pensii facutlative (incluzand de data aceasta si fondul BCR Prudent, dar si al doilea fond al Allian-Tiriac) au ajuns la 100.000 de euro, conform datelor furnizate ZF de catre BRD SocGen, banca depozitara.
In ultima saptamana de raportare a activelor (23-30 iulie), acestea practic s-au dublat, desi pe volume inca mici. Pe masura ce fondurile vor atrage clienti, activele vor ajunge anul acesta la nivelul mai multor milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO