Politică

Băsescu: Mă tem că regina se află printre liderii sindicali

Băsescu: Mă tem că regina se află printre liderii sindicali

Autor: Mediafax

14.02.2011, 11:26 13

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu publicat luni de "România Liberă", referindu-se lascandalul din vămi, că se teme că "regina se află printre lideriisindicali", însă a precizat că probarea acestui lucru depinde decei care sunt arestaţi, dacă vor recunoaşte.

Şeful statului a susţinut că în cele şase luni de supravegherede către SRI "nu s-a depistat nicio legătură directă de transfer deşpagă de la punctele de frontieră către vreun om politic".

Preşedintele a explicat că, atunci când a spus că speră caoperaţiunea să ducă şi spre vârful piramidei politice, s-a referitla numirile în funcţii, fiindcă "la fel cum se ştia despre vameşişi poliţişti de frontieră că îşi încasau foloase proprii dintrecerea frontierei, la fel se spune despre şefii de vamă sau ceinumiţi în funcţii că ar trebui să aibă nişte contribuţii".

"Sper ca ancheta să ne ducă la astfel de numiri. Eu fac însă odeosebire clară între a da bani să fii numit şi a primi din ceîncasează vameşii în fiecare zi. În cele şase luni de supravegherenu s-a descoperit un transfer de bani spre oameni politici, darancheta ne poate rezerva surprize", a adăugat Băsescu pentruRomânia Liberă.

Întrebat despre faptul că în instanţă au fost declaraţii desprecă banii ajungeau la un partid politic şi la o persoană dintr-oinstituţie a statului, preşedintele a precizat că aceastădeclaraţie a generat şi afirmaţia sa că speră să se ajungă şi laomul politic. "Dar înţeleg că este vorba despre a da bani pentru afi numit", a menţionat el.

Totodată, preşedintele a precizat că el nu ştie ca partidele săse finanţeze din vămi.

"Aş face o observaţie, fiindcă am văzut nişte feţe extrem dedubioase care susţin teoria conexiunii directe între vameşi şipartide. Colecta descoperită la punctele de frontieră a fost pusăsub semnul transferului către partid. (...) Eu cred că suntem înfaţa unei reacţii de alt tip, pentru că, după cum aţi observat,liderii sindicali au fost cei mai vocali când au vorbit dedeturnare, acompaniaţi de trusturile de presă deţinute de Vîntu şiVoiculescu. E ceva putred la mijloc, nu pot pune degetul exact perană, dar este clar că ieşirile lor, care încearcă să arate sprezona politică, este un semn că vor să acopere ceva", a mai susţinutTraian Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO