Politică

Copreşedintele PNL: Majorarea salariilor cu 10% trebuie să fie ultima creştere.Trebuie menţinut deficitul de 3%

Copreşedintele PNL: Majorarea salariilor cu 10% trebuie...

Autor: Departamentul Politic

30.11.2015, 15:42 135

Întrebată, la Digi 24, dacă din punctul de vedere al PNL, decizia de majorare cu 10% a salariilor bugetarilor a fost ultima mărire de salarii, Gorghiu a răspuns: "Da, categoric. Dacă deficitul nu se va menţine în 3%, nu va mai exista niciun fel de susţinere de măriri de salarii în an electoral decât în parametrii în care exista sume la buget pe care să le poţi distriubui cu acceptul guvernului sau al Parlamentului".

Gorghiu a mai comentat că orice majorare în plus ar face ca deficitul să depăşească 3% din PIB şi că, odată aplicată decizia de creştere cu 10%, trebuie să se tragă linie. "Sunt doi actori în 2016, în materie de măriri de salarii. Odată Guvernul poate fi, dar slavă cerului că avem un guvern tehnocrat, ferit de tentaţia de a atrage voturi în campania electorală, şi Parlamentul. În Parlament, majoritatea nu ne aparţine în acest moment, din nefericire. Pentru a păstra deficitul de 3% va trebui să nu facem derapaje. Orice mărire se va aplica anul viitor va face deficitul să sară de cei 3%. Ce a fost făcut până acum, a fost făcut. Ar trebui să tragem linie", a declarat copreşedintele PNL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO