Politică

Criza politica si economica prin ochii principalilor doi competitori prezidentiali

Criza politica si economica prin ochii principalilor doi competitori prezidentiali

Mircea Geoana, presedinte PSD: Traian Basescu vrea cu orice chip sa-si pastreze Guvernul la butoane pentru organizarea alegerilor prezidentiale. Preferinta lui este pastrarea Guvernului Boc.

18.10.2009, 23:30 17

Geoana: Nu ma voi implica in formarea Guvernului, cidoar in programul sau

Liderul PSD Mircea Geoana sustine ca i-a cerut lui KlausJohannis, primarul Sibiului, sa-si aleaga 15 ministri, inselectarea carora nu se va implica, precizand insa ca, in partea deprogram economic, are o "viziune" mai coerenta cu privire la luptaimpotriva crizei.

"Voi lucra personal si am sa-l ajut pe domnul Johannis. Nu amsa-i impun niciun ministru. Am vorbit cu el la telefon si i-am zis:domnule primar, veniti in fata tarii nu doar cu un program deguvernare, veniti saptamana viitoare cu 15 ministri. Alegeti pecine vreti. Nu ma implic politic sa ii selectez eu. Dar in parteade program economic indraznesc sa spun ca, in acest moment, avem siam o viziune mai coerenta cu privire la lupta impotriva crizei", aspus Geoana la Pro TV.

El a adaugat ca, in calitate de presedinte al Senatului, vaprograma cat mai rapid o sedinta a Parlamentului, astfel incatpremierul desemnat, Lucian Croitoru, seful statului Traian Basescusi premierul in exercitiu, Emil Boc, sa "verifice" daca au sau nuau majoritate parlamentara.

Geoana a sustinut, totodata, ca Lucian Croitoru este un "pion desacrificiu", Traian Basescu stiind, inca in momentul desemnariiacestuia, ca nu va trece in Parlament. El a adaugat ca LucianCroitoru este "baiatul lui Basescu", pentru ca a fost sustinut dePD-L pentru functia de viceguvernator al BNR. "Croitoru este unsurogat de independent, este un om al lui Basescu", a adaugatGeoana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO