Politică

Nastase spune ca nu este deranjat de revenirea lui Iliescu la sefia PSD

26.05.2004, 00:00 9

Presedintele PSD, Adrian Nastase a spus ieri ca priveste cu ochi buni revenirea lui Ion Iliescu la partid, inclusiv pe functia detinuta de el in prezent: "Il vad si l-am vazut intotdeauna foarte bine pe domnul Iliescu la partid, inclusiv ca presedinte".
Liderul partidului de guvernamant a facut aceasta declaratie dupa insistentele repetate ale ziaristilor care i-au cerut sa comenteze declaratiile lui Octav Cozmanca. Acesta din urma a spus recent ca Iliescu va prelua la finalul mandatului de sef al statului presedintia executiva PSD si nu o functie onorifica. Potrivit lui Cozmanca, Adrian Nastase va candida pentru functia de sef al statului. Cei doi oameni politici au refuzat pana in prezent sa-si precizeze limpede intentiile de viitor. Nastase a declarat cu ceva vreme in urma, pentru o publicatie elvetiana, ca nu se grabeste sa-si anunte candidatura pentru a nu declansa in partid o lupta pentru succesiune. Nu a explicat atunci si nici ulterior cine i-ar putea pretinde functia. Ion Iliescu a fost la fel de evaziv. Seful statului a spus, ba ca s-ar retrage de pe scena politica, ba ca si-ar dori o functie onorifica in PSD. A mai declarat ca sub mandatul lui Adrian Nastase partidul s-a schimbat si este nevoie sa fie si dorit in PSD, nu numai sa doreasca acest lucru. Noile declaratii despre revenirea lui Ion Iliescu in PSD nu par intamplatoare acum in plina campanie. Opozitia l-a acuzat pe presedinte ca face campanie partidului, afisandu-se public cu candidatii PSD. Pentru partidul de guvernamant suprapunerea de planuri nu poate fi decat benefica, dat fiind notorietatea presedintelui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO