Politică

Nicuşor Dan: Şedinţa de guvern, marţea neagră; Premierul să promită că nu va da OUG

Nicuşor Dan: Şedinţa de guvern, marţea neagră;...

Autor: Cătălina Mănoiu

18.01.2017, 11:39 145

"Unul dintre obiectivele principale ale PSD este să îşi salveze într-un fel sau altul colegii penali de puşcărie. Îl avertizez public pe Liviu Dragnea că această măsură nu a fost cuprinsă în programul de guvernare şi nu pentru asta coaliţia PSD-ALDE a fost votată de români. Ce s-a întâmplat astăzi a avut toate caracteristicile a ceea ce s-a numit în decembrie 2013 «marţea neagră», un proiect de care nu a ştiut nimeni care urma să fie adoptat în maximă viteză în vreme ce liderul partidului care ar fi responsabil de asta era plecat din ţară", a declarat preşdintele USR, Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan a reamintit că în decembrie 2013 a avut loc un protest masiv al societăţii civile, afirmând că nu suntem în situaţia în care trebuie să avem asta în România.

Liderul USR, Nicuşor Dan, i-a cerut lui Sorin Grindeanu să promită că dezincriminarea unor fapte penale nu se va face prin OUG.

"Şi pentru că în conferinţa sa de presă premierul Grindeanu nu a spus ce se va întâmpla în viitor îi solicit public să declare, să promită, că astfel de lucruri foarte grave de dezincriminare a unor fapte penale să nu fie încercate să fie trecute prin OUG", a spus Nicuşor Dan.

Decizia lui Klaus Iohannis de a lua parte la şedinţa de Guvern este "o măsură salutară", în acest context, a spus liderul USR.

"Prin faptul că a întârziat discutarea în şedinţă de guvern prin OUG a acestei propuneri, o măsură salutară", a răspuns Nicuşor Dan, solicitat să comenteze decizia lui Klaus Iohannis de a lua parte la şedinţa de Guvern.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO