Politică

Orban il contesta pe Tariceanu si candideaza impotriva lui

11.01.2009, 19:05 12

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a sustinut ieri ca mandatul actualei conduceri a partidului este "spre final", ca PNL se afla intr-o noua etapa, iar congresul trebuie sa aleaga noi lideri, anuntandu-si din nou intentia de a candida la presedintia formatiunii.
Obiectivul lui Orban, asa cum a fost enuntat de el insusi: readucerea PNL la guvernare.
Recent vicepresedintele PNL a declarat pentru ZF ca intrarea in opozitie a PNL a fost o greseala si ca aceasta decizie a fost luata de cativa oameni din jurul lui Tariceanu.
"Oamenii sunt afectati. Multi dintre ei raman pe drumuri. Faptul ca suntem in opozitie este profund anormal", a declarat el, referindu-se la faptul ca, dupa intrarea in opozitie, membrii liberali din conducerile institutiilor descentralizate vor fi dati afara.
Orban a spus ieri, citat de Mediafax, ca trebuie convocata cat mai repede o sedinta a Delegatiei Permanente (for extins de conducere) pentru analizarea guvernarii, a scorului alegerilor si a negocierilor. De asemenea, el a apreciat ca trebuie stabilit candidatul la presedintie si ca partidul trebuie sa-si aleaga o conducere legitima.
Intrebat daca actuala conducere este ilegitima Orban a replicat: "Nu, sub nicio forma", adaugand insa ca PNL se afla intr-o noua etapa si congresul trebuie sa aleaga o conducere.
El a subliniat ca, practic, se poate considera ca "mandatul actualei conduceri este spre final".
El a mentionat ca PNL trebuie sa faca o opozitie activa cu contramasuri si solutii.
Congresul PNL va fi convocat peste cateva luni. Fostul premier Calin Popescu-Tariceanu a fost ales in fruntea PNL in urma cu exact patru ani, iar congresul liberalilor se desfasoara o data la patru ani. La sefia PNL Tariceanu va candida pentru un nou mandat. Un alt vicepresedinte, Crin Antonescu, a anuntat anul trecut ca ar putea intra in cursa.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO