Politică

Paleologu confirma intrarea in cursa pentru sefia MAE

08.02.2007, 20:01 8

Ambasadorul roman la Copenhaga Theodor Paleologu (34 de ani, foto) a confirmat ieri ca a discutat cu membri ai conducerii liberale pe tema eventualei sale nominalizari la conducerea MAE.
"Faptul ca numele meu a fost luat in discutie in Biroul Politic Central al PNL pentru Ministerul de Externe ma onoreaza", a declarat ieri Paleologu. Theodor Paleologu este fiul fostului fruntas liberal Alexandru Paleologu.
El a fost propus pentru fotoliul ministerial de istoricul liberal Neagu Djuvara. Mai multi lideri liberali il vad pe Paleologu drept succesor al lui Mihai-Razvan Ungureanu, dar si pe listele PNL pentru Parlamentul European.
Paleologu este doctor in stiinte politice, titlul obtinut la Scoala de Inalte Studii in Stiinte Sociale din Paris. A predat la mai multe universitati din Europa si Statele Unite. Vorbeste patru limbi straine - engleza, franceza, germana si italiana.
Initial, Paleologu a fost propus pentru PE. Demisia lui Ungureanu i-a determinat insa pe unii lideri liberali sa ia in calcul nominalizarea lui la MAE.
O discutie informala pe aceasta tema a avut loc si cu premierul Calin Popescu-Tariceanu, care a admis, potrivit Mediafax, ca Theodor Paleologu este un bun diplomat, dar nu are suficienta reprezentare politica si nu ar fi eficient in relatia cu Traian Basescu.
Conducerea PNL a amanat marti pana saptamana viitoare o discutie despre nominalizarea viitorului sef al diplomatiei. In aceasta cursa liberalii mai au in vedere nume precum Teodor Melescanu, Adrian Cioroianu si Cristian David.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO