Politică

Preşedintele Comisiei Europene: Presiunile Moscovei asupra Chişinăului sunt inacceptabile. Acordul de asociere nu va fi capătul drumului

Preşedintele Comisiei Europene: Presiunile Moscovei...

Autor: Mihai Draghici

15.05.2014, 19:07 292

"Credem în perspectiva europeană a Republicii Moldova", a declarat Barroso, potrivit AFP, după întrevederea pe care a avut-o la Bruxelles cu premierul moldovean Iurie Leancă.

"Nu vedem Acordul de asociere ca fiind capătul drumului; acest acord nu va fi scopul final în relaţiile R.Moldova - UE", a adăugat Barroso, catalogând drept "inacceptabile" presiunile Rusiei asupra fostelor state sovietice care încearcă să se apropie de UE.

Iurie Leancă i-a mulţumit preşedintelui CE pentru "recunoaşterea în mod clar a perspectivei integrării europene a Republicii Moldova".

"Mulţumesc pentru încrederea acordată", a spus liderul moldovean, care în urmă cu câteva săptămâni a exprimat dorinţa ca R.Moldova să devină membră UE "când România va deţine Preşedinţia Consiliului UE, în 2019".

În opinia lui Leancă, o Republică Moldova "mai europeană" ar fi capabilă să ofere garanţii minorităţilor etnice şi ar fi "mult mai atractivă" pentru regiunea separatistă Transnistria.

"Integrarea noastră europeană nu trebuie să ne împiedice să ameliorăm, să aprofundăm şi să îmbogăţim relaţiile cu Rusia", a subliniat Leancă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO