Politică

Preşedintele Klaus Iohannis: Luni, cel târziu marţi voi desemna un premier

Preşedintele Klaus Iohannis: Luni, cel târziu marţi...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

11.10.2019, 14:40 234

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, după consultările cu reprezentanţii partidelor parlamentare, că ”luni, cel târziu marţi” va desemna un nou prim-ministru. El a ţinut să precizeze că nu va mai nominaliza ”un personaj de la PSD” pentru şefia Guvernului.

”Consultările de azi (vineri - n.r.) vor fi continuate luni, poate chiar şi marţi, într-o formulă mai restrânsă, pentru a clarifica ce trebuie de făcut. Luni, cel târziu marţi voi desemna un premier care veni în Parlament cu o propunere de guvern. Nu voi desemna un personaj din PSD, nu voi desemna pesedişti pentru guvernare”, a declarat Klaus Iohannis.

El a afirmat că un nou guvern trebuie instalat urgent.

”E nevoie de un guvern care pregăteşte bugetul pentru anul viitor, pentru 2020, e nevoie de un guvern care închide cu responsabilitate bugetul pe anul 2019. În acest context, e important de subliniat şi avertizez PSD să nu cheltuie banii românilor în această fază de interimat. E nevoie de un guvern, urgent, care vine şi repară greşelile făcute de PSD în economie”, a adăugat şeful statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO