Politică

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor: Nu am primit nicio invitaţie oficială de a intra la guvernare; nu comentez speculaţii

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor: Nu am primit nicio...

Autor: Liviu Dadacus

13.06.2017, 12:21 32

„Nu am primit invitaţia oficială de a intra la guvernare. Există o coaliţie, cu Guvern, cu premier cu tot. Ar fi extrem de incorect să intru în specualţii despre ce se va întâmpla”, a spus Kelemen Hunor.

„La Zalău, ştiţi declaraţia domnului Dragnea. Toată lumea a interpretat-o într-un singur fel. Până când există premier, până când există coaliţie, până când coaliţa are majoritate, nu este un subiect despre care noi putem discuta. Speculaţii, avioane, elicoptere, nu e treaba noastră să discutăm despre astfel de chestiuni. Până când există premer cu majoritate, nu intrăm în astfel de discuţii”, a spus Kelemen Hunor.

Întrebat despre declaraţia liderului PSD Liviu Dragnea, care a spus că îşi doreşte ca anul 2018, anul centenarului, UDMR să se afle la guvernare alături de PSD, Kelemen Hunor a precizat că nu poate discuta dorinţele lui Dragnea.

„Nu pot să discut dorinţele domnului Liviu Dragnea, nu e treaba mea”, a spus Kelemen.

EL a mai arătat că Guvernul nu poate cădea decât prin moţiune de cenzură.

„De ce să cadă Guvernul? Are majoritate. Cineva a dorit să introducă moţiune de cenzură? Altfel nu cade Guvernul, doar prin moţiune de cenzură”, a spus liderul UDMR.

Întrebat despre posibilitatea demisiei premierului Grindeanu, Kelemen Hunor a spus că acest lucru ţine de cei care îl susţin pe premier şi de majoritatea parlamentară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO