Politică

Sponsorizarea PSD l-a readus pe Dinu Patriciu la judecata partidului

02.11.2006, 17:57 17

Fostul presedinte al PNL Prahova, Dinu Patriciu, a fost chemat sa participe la intrunirea Biroului Permanent Municipal al PNL Ploiesti, ce urma sa aiba loc aseara pentru a lamuri declaratiile sale referitoare la o posibila colaborare PNL-PSD, precum si faptul ca acesta a sponsorizat PSD. La inchiderea editiei nu era limpede daca Patriciu va participa la respectiva sedinta, el neputand fi contactat. Patriciu risca suspendarea din PNL.
Potrivit presedintelui PNL Ploiesti, Iulian Teodorescu, PNL Ploiesti urma sa discute despre declaratiile din 23 octombrie facute de Patriciu intr-o emisiune televizata. Patriciu spunea ca ar mai sponsoriza PSD si in viitor.
"Aceste declaratii au generat discutii in organizatie si este normal sa cerem lamuriri", a spus Teodorescu.
Lui Dinu Patriciu i-a fost trimisa o scrisoare cu confirmare de primire, prin care era invitat sa participe la sedinta BPM Ploiesti, dar documentul a fost returnat, intrucat, sustine Teodorescu, fostul presedinte al PNL Prahova nu mai locuieste la adresa cunoscuta de catre organizatia din care face parte. Presedintele PNL Ploiesti a mai declarat ca nu se asteapta ca Dinu Patriciu sa participe la sedinta, in conditiile in care miercuri a avut loc o noua infatisare in dosarul "Rompetrol".
Pe ordinea de zi a sedintei BPM Ploiesti de aseara se mai afla si cazurile celor cinci membri ai PNL Ploiesti care au format un grup de initiativa pentru sustinerea platformei liberale a lui Theodor Stolojan.
Intr-o emisiune televizata din 23 octombrie, Dinu Patriciu a fost intrebat daca ar mai sponsoriza PSD si in viitor si a raspuns: "Categoric, da". Amintindu-i-se ca PNL a decis ca va fi dat afara din partid in cazul in care va mai sponsoriza PSD, Patriciu a spus ca liberalii vor lua ce hotarare cred de cuviinta intr-o asemenea situatie.
El a spus ca ar sponsoriza si PD daca acest partid va avea un candidat care sa il convinga, explicand ca a dat bani pentru campania lui Adriean Videanu, care a fost ales primar al Bucurestiului.
Dinu Patriciu a aratat ca, de fapt, la alegerile locale din 2004 nu a sponsorizat PSD, ci un om, pe Mircea Geoana, despre care a crezut ca poate aduce un management performant in Capitala dupa multi ani in care primarii Bucurestiului nu au facut nimic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO