Politică

Varianta PD-L: Traian Basescu este suparat pe noi pentru intelegerea cu partidul lui Vadim Tudor

10.09.2008, 19:54 15

Liderul Partidului Democrat Liberal Emil Boc a spus ieri ca lideri ai formatiunii liberal-democrate s-au intalnit, luni, cu presedintele Traian Basescu pentru a-i da explicatii in legatura cu intelegerea de la Senat cu Partidul Romania Mare, dar seful statului nu a acceptat argumentele prezentate.
Intelegerea dintre senatorii PD-L cu PRM prin care lui Corneliu Vadim Tudor i s-a garantat pozitia de vicepresedinte al Senatului a fost criticata de apropiatii lui Traian Basescu si de majoritatea comen-tatorilor politici, insistandu-se in argumentatia publica pe atitudinea liderului PRM la prezentarea de catre seful statului a raportului Tismaneanu privind condamnarea comunismului.
In timpul sedintei solemne de la finele lui 2006, Vadim Tudor i-a adresat injurii lui Basescu si a incercat sa blocheze desfasurarea lucrarilor. In urma pactului PD-L - PRM, consilierul de stat Catalin Avramescu a renuntat la candidatura pe listele democrat-liberalilor la Senat, iar seful statului, considerat de unii analisti liderul informal al PD-L, a negat ca ar fi girat intelegerea.
Presedintele PD-L, Emil Boc, a spus ca a avut explicatii cu presedintele Basescu (suspectat de unii comentatori ca se afla in spatele acestei intelegeri), caruia i-au fost prezentate argumentele democrat-liberalilor privind acordul cu PRM legat de functia de vicepresedinte al Senatului. Pina acum, liderii PD-L nu au explicat public beneficiile pactului cu PRM, desi unii lideri ai partidului au incercat sa acrediteze ideea ca parlamentarii formatiunii lui Vadim Tudor s-au angajat sa sustina motiunile initiate de democrat- liberali. Conform liderului democrat, presedintele nu a acceptat argumentele prezentate. Boc a adaugat insa ca spera ca presedintele a inteles ca a fost un demers de buna credinta, fara conotatie politica. De altfel, el a subliniat ca nu exista nicio intelegere intre PD-L si PRM, iar demersul PD-L a fost o decizie pentru deblocarea activitatii Senatului.
"Nu avem nicio colaborare cu PRM, la niciun proiect", a spus Boc. El a precizat ca intrevederea a avut loc la solicitarea PD-L, ca discutiile au avut loc luni, intre liderii din conducerea centrala a PD-L si presedinte. Boc nu a spus cine a mai fost prezent in afara de el la aceasta intalnire si nici unde a avut loc intalnirea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO