Prima pagina

2.000 de camere noi de 4-5 stele in Bucuresti

16.01.2008, 18:29 11

Hotelul fratilor Negoita, Rin Grand, care va functiona la capacitate totala in primavara acestui an, si hotelul Radisson de pe Calea Victoriei, care va fi operabil incepand cu luna aprilie, vor creste cu circa 50% capacitatea de cazare de patru si cinci stele a Capitalei, aducand 2.000 de camere pe piata. In prezent in Bucuresti exista circa 4.000 de locuri de cazare la patru si cinci stele.
"Am luat in considerare capacitatea deficitara de cazare cand am hotarat sa construim un hotel de 1.500 de camere, care a dublat capacitatea la patru stele. Am observat ca la evenimente de anvergura o parte dintre persoane se cazau si in orasele din jur, precum Pitesti sau Ploiesti", a spus Liviu Negoita, unul dintre proprietarii hotelului Rin Grand, care a necesitat o investitie de 60 de milioane de euro.
Pentru summitul NATO Rin Grand Hotel are deja rezervate 1.000 de camere, in conditiile in care in total sunt asteptati aproximativ 3.000 de membri ai delegatiilor oficiale si in jur de 3.500 de jurnalisti. Pentru summitul NATO au fost rezervate camere si la Hilton, Novotel, Sofitel, Howard Johnson, Capsa sau Marriott.
Un alt proiect de anvergura este cel al Bucuresti Turism, care a investit pana in prezent 40 mil. euro pentru modernizarea fostului hotel Bucuresti. Acesta va fi deschis in toamna acestui an sub marca Radisson a grupului american Carlson Hotels Worldwide. Hotelul Radisson va aduce pe segmentul de cinci stele 424 de camere cares se vor adauga la cele 1.600 existente in prezent si va fi cel mai mare hotel din Bucuresti din aceasta categorie. Cel mai mare hotel de cinci stele este acum Marriot, cu 402 camere.
Piata hoteliera din Capitala nu a mai primit in ultimii ani un numar atat de mare de camere. Printre ultimele hoteluri deschise sunt Novotel, Phoenicia sau Ramada, clasificate la patru stele, insa dintre acestea doar Phoenicia are o capacitate de peste 300 de camere. Totodata, la sfarsitul anului trecut s-a mai deschis un hotel de cinci stele, Carol Parc Hotel, insa acesta are o capacitate redusa, de 19 camere. O camera de patru stele costa intre 100 si 200 de euro pe noapte, in timp ce o camera la un hotel de cinci stele costa peste 600 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO