Prima pagina

Genpact angajeaza 500 de oameni la Cluj

25.09.2007, 18:49 256

Furnizorul de servicii de business si solutii tehnologice Genpact, fosta divizie a General Electric, va angaja 500 de oameni la Cluj-Napoca, unde urmeaza sa deschida la inceputul lunii octombrie al doilea centru de Business Process Outsourcing (BPO) de pe piata locala. Procesele de BPO se refera la externalizarea unor procese din cadrul businessului care nu au functie de baza in cadrul companiei.
Sediul Genpact la Cluj va fi la Olimpia Business Center, in aceeasi locatie in care se afla si sediul operatiunilor Nokia.
Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, numarul de angajati ai Genpact la Cluj va ajunge la 500 de persoane.
Compania clujeana Sales Human Resources Consulting se ocupa de procesul de recrutare si selectie de personal pentru Genpact. "Avem un contract-cadru cu Genpact, astfel ca nu exista o limita a persoanelor pe care trebuie sa le recrutam. Cu cat mai multi, cu atat mai bine", a declarat pentru ZF Transilvania Ovidiu Vilceanu, operational manager in cadrul firmei de recrutare.
Reprezentantul Sales Human Resources nu a precizat cate persoane au depus CV-uri pentru Genpact, dar a precizat ca interesul candidatilor este mare. "Genpact este un nume de referinta care atrage personal, deoarece are structura de multinationala, atat de putin prezenta pana in acest moment la Cluj. Majoritatea companiilor care au venit pana acum la Cluj recrutau in special forta de munca putin calificata, astfel ca atragerea de personal calificat este un stimulent foarte bun pentru piata fortei de munca", a spus Vilceanu.
Reprezentantii Genpact nu au dorit sa ofere detalii cu privire la proiectele pentru centrul din Cluj-Napoca, insa, potrivit informatiilor furnizate de companie anul acesta, in urmatorii doi ani se va ajunge la 2.000 de angajati pe piata locala. Furnizorul de servicii cauta, in special, tineri absolventi, cu diferite abilitati tehnice, vorbitori de limbi straine.
Compania este prezenta pe piata locala din 2005, cand a deschis centrul de servicii din Bucuresti, unde la sfarsitul lunii iunie lucrau 650 de angajati.
Genpact este una dintre companiile care au demarat angajari masive la Cluj, dupa ce reprezentantii Nokia au anuntat ca au nevoie de 3.500 de oameni in urmatorii doi ani pentru fabrica din Jucu. De asemenea, compania americana Office Depot va deschide in noiembrie un centru de servicii la Cluj-Napoca, unde vor fi create 400 de locuri de munca. Procesul efectiv de deschidere a centrului va dura intre 3 si 6 luni, aici urmand sa fie transferate operatiunile financiare care in prezent se desfasoara in locatii de Europa Occidentala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO