Prima pagina

Topul salariilor demnitarilor in 2007

Topul salariilor demnitarilor in 2007
17.10.2006, 19:55 35

Sefii institutiilor legate de justitie vor avea anul viitor salarii de baza de circa 2000 - 2850 de euro, mult mai mari decat presedintele Romaniei, care va castiga 2054 de euro lunar. Seful Curtii Constitutionale, Procurorul General si sefii CSM si ai Curtii Supreme vor avea salarii lunare de pana la 2.850 de euro, dupa cum reiese din bugetul institutiilor respective pe 2007. La salariile de baza ale demnitarilor din lista se adauga de cele mai multe ori sporuri de vechime, indemnizatii de conducere, prime si alte bonusuri. Dupa acestea, salariul se reduce prin impozitare, iar salariul net rezultat ajunge comparabil cu cel de baza. Totusi, cele mai mari salarii ale inaltilor functionari nu le castiga cei din justitie sau administratie, ci sefii institutiilor de supraveghere financiara, conform declaratiilor de avere ale acestora.
Nicolae Crisan, fostul sef al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, a castigat anul trecut 7.875 de euro, guvernatorul BNR Mugur Isarescu are un venit lunar de peste 6.500 de euro. Gabriela Anghelache, fosta sefa la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, a castigat anul trecut aproape 3.900 de euro lunar din salariu. La AVAS, presedintele Razvan Orasanu a avut anul trecut un salariu de sub 900 de euro lunar, conform propriei declaratii de avere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO