Profesii

Antreprenorii din Timiş: Ar trebui majorat cu 50% numărul de absolvenţi de IT pentru a satisface cererea din regiune

Autor: Sorin Pâslaru

19.06.2014, 00:08 313

Majorarea numărului de absolvenţi de IT din Timişoara cu 50%, asigurarea unui transport aerian mai accesibil şi dezvoltarea centrelor de cercetare - dezvoltare ar da aripi zonei de vest în următorii ani, au apreciat ieri reprezentanţii mediului de afaceri din Timişoara prezenţi la conferinţa „Dezvoltarea mediului de afaceri din judeţul Timiş“ realizată de Ziarul Financiar împreună cu compania de asigurări Allianz-Ţiriac.

„Potenţialul zonei de vest nu trebuie văzut doar în industria auto, ci şi în IT. Vom deschide anul acesta un centru de birouri cu chirii modice, de 3 euro pe lună, pentru start-upuri din IT, unde obiectivul este să atragem 52 de companii; infrastructura pusă la dispoziţie include birouri, săli de conferinţe, imprimante, acces la internet“, a spus viceprimarul Timişoarei, Dan Diaconu.

Cu o rată a şomajului de doar 1,5%, judeţul se confruntă cu o penurie de forţă de muncă, dar reprezentanţii unor companii de soft au arătat că forţa de muncă trebuie ghidată către slujbele cu valoare adăugată mare, iar o soluţie ar fi majorarea numărului de absolvenţi de IT ai universităţilor de profil din Timişoara cu 50%.

Piedica este însă dată de salariile mici ale cadrelor didactice. Au mai fost evocate preţurile „scan­daloase“ practicate de operatorul german Lufthansa (fiind dat exemplu un tarif de 800 de euro pe ruta Timişoara - Düsseldorf cu un preaviz de 7 zile) şi lipsa de implicare a Tarom în organizarea unor legături aeriene avantajoase cu retul ţării.

Remy Vrignaud, CEO al Allianz-Ţiriac, consideră zona de vest o regiune de dezvoltare cheie pentru companie. „Suntem aici pentru a intra direct în legătură cu partenerii noştri. Vedem în zona Timişoarei una din regiunile cu cea mai mare perspectivă de creştere în perioada următoare“, a spus Vrignaud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO