Profesii

Ce trebuie să faci ca să devii CEO

Ce trebuie să faci ca să devii CEO

Foto Shutterstock

Autor: Corina Mirea

18.06.2012, 00:06 2525

Căutaţi compania în care să vă simţiţi cel mai bine, conduceţi departamentul sau linia de business de care sunteţi responsabili ca de propria afacere, nu vă opriţi din învăţat şi intraţi pe uşa biroului cu zâmbetul pe buze, acestea sunt câteva dintre sfaturile pe care managerii şi consultanţii le au pentru angajaţii care acced către poziţia de CEO.

"Nu caut în fiecare candidat pe care îl intervievez un CEO, iar competenţele profesionale nu mai sunt atât de im­por­tante precum sunt dorinţa de a învăţa, asumarea res­pon­sabilităţii sau relaţionarea cu membrii unei organizaţii. Îi sfă­tuiesc pe cei care vor să devină lideri să caute o companie ale cărei valori să se suprapună cu cele personale, în care să poată da şi să primească ce au mai bun", a spus Gabriella Corello, HR manager în cadrul Nestlé România. Ea a fost prezentă în acest weekend la evenimentul "Think Leadership", organizat de firma de resurse umane Catalyst Solu­tions, la care au partici­pat peste 120 de angajaţi.

"Nu vă opriţi din învăţare şi dezvoltare, căutaţi programe şi cursuri care să vă ajute, există cursuri gratuite oferite de uni­versităţi precum Stanford. Dacă vă aflaţi între două joburi, orientaţi-vă spre acela care vă oferă şanse de dezvoltare. Fiţi per­severenţi, zâmbiţi şi nu rataţi nicio oportunitate", a spus Adela Iepure, learning & development senior associate în cadrul UniCredit Ţiriac Bank.

Citiţi în ediţia de miercuri a Ziarului Financiar mai multe recomandări ale oamenilor de afaceri şi ale managerilor din departamentele de HR pentru tinerii care vor să devină lideri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO