Profesii

Cine este executivul care „ţine în mâini” sistemele informatice ale Renault în România şi Turcia

Cornel Taşcu a lucrat pentru Renault România timp de aproape 12 ani până să preia conducerea DSIRO

Cornel Taşcu a lucrat pentru Renault România timp de aproape 12 ani până să preia conducerea DSIRO

Autor: Corina Mirea

14.09.2015, 12:02 1163

De la începutul lunii septembrie a anului trecut, Direcţia Sisteme Informaţionale Renault România (DSIRO), companie înfiinţată în urmă cu 15 ani de grupul auto francez, este condusă de Cornel Taşcu. El ţine frâiele unei linii de business care, de-a lungul timpului, a investit peste 20 de milioane de euro pe piaţa locală în sisteme informaţionale şi care are în portofoliu în jur de 500 de astfel de aplicaţii.

„Viaţa unei maşini începe, din punct de vedere informatic, în momentul comenzii. Când un dealer autorizat plasează o comandă de maşină nouă în aplicaţia informatică, sistemele de fabricaţie şi logistică sunt interogate în timp real. În câteva fracţiuni de secundă, sistemul IT decide uzina producătoare, calculează necesarul de piese, când vor fi livrate, dar şi termenul şi traseul logistic de livrare. Toate etapele acestui se traduc prin milioane de tranzacţii zilnice în şi între sistemele informatice”, spune Cornel Taşcu.

Cornel Taşcu, 48 de ani, a lucrat pentru Renault România timp de aproape 12 ani până să preia conducerea DSIRO şi a coordonat mai multe departamente, printre care şi cel sisteme informatice de la platforma Mioveni a Dacia, dar şi departamentul de information system sinergy implementation al Renault pentru ţări din zona Euromed-Africa, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul daciagroup.com.

Odată cu preluarea funcţiei de director executiv al DSIRO România, Cornel Traşcu a fost numit şi la conducerea aceleiaşi linii de business a Renault, însă pentru Turcia.

În toate entităţile Grupului Renault din România (de la Bucureşti, Mioveni, Piteşti, Oarja şi Titu) există peste 8.500 de calculatoare, PC-uri industriale şi staţii grafice, mai bine de 2.000 de km de reţea, precum şi 10.000 de posturi telefonice mobile şi fixe.

„Investim permanent pentru a ţine pasul cu schimbările de pe piaţă şi cu noile tehnologii atât din punct de vedere hard, cât şi soft. Colegii noştri trebuie să beneficieze de cele mai bune instrumente pentru a crea, proiecta, fabrica şi vinde maşini. Astfel, am ajuns în prezent la un nivel anual de 1,5 milioane de euro investiţii în sistemele informaţionale din România” , mai spune Taşcu.

Pe lângă România, filiala DSIRO de pe plan local gestioează informatic 47 de ţări din America Latină, Africa, Europa şi Orientul Mijlociu.

DSIRO România controlează, aplicaţii şi sisteme informatice dedicate etapelor de design şi de concepţie 3D a vehiculelor, dar şi sistemelor pentru ingineria şi dezvoltarea unui vehicul sau planificării şi gestionării fluxurilor logistice şi de fabricaţie a componentelor mecanică şi vehicul.

Cornel Taşcu este inginer de profesie, absolvind în 1994 Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti.

De-a lungul carierei profesionale, el a mai lucrat pentru angajatori precum Metro şi Nortel Franţa (companie care activează pe piaţa de logistică). 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO