Profesii

Cursuri de strategie pentru angajatii din resurse umane

Cursuri de strategie pentru angajatii din resurse umane

Mihaela Forgaciu (foto), 34 de ani, vicepresedinte al companiei de intermedieri financiare Asses Finance si fost director de resurse umane in Raiffeisen Bank, Banca Romaneasca si Radisson SAS, lanseaza in februarie doua cursuri de HR pentru specialistii in resurse umane.

25.01.2009, 15:45 155

HR Strategy sau "Totul despre HR in cinci zile" se adreseaza specialistilor din departamentul de resurse umane care nu au suficiente cunostinte de HR sau care au fost angajati de curand in acest domeniu. "Cum nu exista o 'scoala' pentru profesia de HR, aceste cursuri ofera participantilor toate acele cunostinte necesare desfasurarii jobului de HR. Exista oameni numiti in departamentele de resurse umane care nu au suficiente cunostinte, sau daca au, acestea nu sunt la un nivel strategic", explica Mihaela Forgaciu, trainerul care organizeaza aceste cursuri si care ocupa in prezent pozitia de vice-presedinte al Asses Finance, companie de intermedieri financiare in cadrul careia coordoneaza mai multe zone: resurse umane, vanzari, marketing si PR. Forgaciu are o experienta de 13 ani in resurse umane.

Ea spune ca prin intermediul acestor cursuri participantii primesc instrumente utile pe care le pot folosi la locul de munca, imediat dupa terminarea cursurilor. Cursantii vor primi modele de job description, de politici de salarizare, fise de interviu sau fise de competente.
"Vor avea acces la formulare, politici sau instrumente de lucru. Deja exista pe piata cursuri de recrutare sau de evaluare, dar nu si unul de strategie. In general, la astfel de cursuri, participantii nu primesc instrumente concrete de lucru pentru ca acestea sunt confidentiale. Cursul pe care il voi livra va fi aplicat, concret, util fara teorii si beletristica", mai explica Forgaciu, care adauga ca in prezent s-au inscris 15 persoane in cadrul proiectului "HR Strategy", care va costa 2.000 de lei. 
Un alt curs pe care Forgaciu intentioneaza sa il lanseze este HR Fundamentals, care va cuprinde notiuni de baza pentru cei care vor sa se orienteze spre un job in resurse umane. Cursul de HR Strategy se va desfasura intre 23 si 28 februarie, iar cel de HR Fundamentals pe 16, 17 si 18 februarie.
In prezent, pe piata locala, cursuri de resurse umane ofera Codecs, prin intermediul HR Vocational School, care furnizeaza programe acreditate de Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD). Ulterior, Forgaciu va lansa si o serie de cursuri pentru studentii care isi cauta un job. In cazul studentilor, solutiile concrete constau in faptul ca acestia vor avea acces la date de contact pentru a stabili interviuri cu companiile. Cele doua cursuri adresate studentilor, "HR pentru studenti" si "Cum sa-ti gasesti un job" vor dura cate o zi fiecare si costa 300 de lei.
"Subiectul este de maxim interes mai ales ca nu prea se ocupa nimeni de tanara generatie, care este de fapt pepiniera de talente de maine. Multi dintre ei sunt disperati pentru ca nu gasesc un loc de munca, iar angajatorii nu ii cheama la interviuri. Toate companiile cer experienta, ei nu au si, in consecinta, apare intrebarea fireasca: Ce au de facut?, Cum trebuie sa abordeze cautarea?", spune Forgaciu.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO