Profesii

Gary Cohn, celebrul executiv de la cea mai puternică bancă de pe Wall Street, pe care Trump l-a ademenit în administraţia sa, va primi de la Goldman un ”cadou” de despărţire de 100 de milioane de dolari

Gary Cohn, celebrul executiv de la cea mai puternică...

Autor: Ştefan Stan

25.01.2017, 16:55 888

Consilierul de top pe problem economice al lui Donlad Trump, Gary Cohn, pleacă de la Goldman Sachs cu un pachet de compensaţii de peste 100 de milioane de dolari, scrie WSJ.

Gary Cohn, adjunctul de la conducerea celei mai importante firme de investiţii de pe Wall Street, a fost ales de Trump pentru a conduce Consiliul Economic Naţional.

Spre deosebire de alţi membri de profil înalt din administraţia lui Trump, cariera lui Cohn l-a făcut extrem de bogat. Cei 25 de ani de la Goldman l-au făcăut să acumuleze un pachet uriaş de bonusuri şi acţiuni pe care trebuie să le încaseze în anii următori.

Acceptarea unui job în administraţia lui Trumo înseamnă că trebuie să taie orice legătură cu Goldman pentru a se încadra în regulile de etică ale guvernului.

Goldman a anunţat că îl va plăti pe Cohn 65 de milioane de dolari cash şi va primi acţiuni în valoare de 35 de milioane de dolari. De asemenea, i se vor ridica restricţiile asupra acţiunilor în valoare de 23 de milioane de dolari pe care Cohan nu le putea vinde la Goldman. Deşi compensaţia totală ar fi undeva la 123 mil. dolari, valoarea reală va fi mai scăzută din cauza taxelor pe care va trebui să le plătească.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO