Profesii

„Mulţi dintre managerii de top din România sunt epuizaţi, pentru că nu reuşesc să îşi aloce timp pentru ei”

„Mulţi dintre managerii de top din România sunt...

Autor: Adelina Mihai

24.12.2016, 19:03 4094

Executivii de top care nu reuşesc să-şi gestioneze bine timpul, iar sarcinile de serviciu <mănâncă> din perioadele care ar trebui alocate activităţilor din viaţa personală sunt nefericiţi şi epuizaţi, iar acest lucru le afectează atât performanţa, cât şi viaţa de familie.

“Multe dintre insatisfacţiile executivilor cu care mă întâlnesc provin din faptul că mulţi dintre ei nu îşi alocă suficient de mult timp pentru ei înşişi, pentru reflecţie, introspecţie, pentru familie etc., negestionându-şi foarte bine raportul dintre timpul alocat vieţii personale şi celei profesionale. Mulţi dintre ei sunt copleşiti, obosiţi şi epuizaţi. La polul opus, prea puţini de altfel, sunt cei care petrec suficient de mult timp cu familia, cei care alocă mai mult timp pentru ce e realmente important pentru ei, bineînţeles fără să îşi neglijeze datoriile profesionale. O mare capcană este <trag acum tare şi voi fi fericit când ...” şi viata demonstrează de cele mai multe ori ca nu e aşa”, a explicat Radu Manolescu, managing partner în cadrul firmei de executive search K.M. Trust & Partners.

O altă categorie de manageri de top din România pleacă din corporaţii şi devin antreprenori, iar această tendinţă este din ce în ce mai frecvent întâlnită, mai spune Manolescu.

„După părerea mea, acum e o perioadă extrem de favorabila antreprenoriatului. Datorită tehnologiei, pieţele de <desfacere> nu mai sunt doar locale, iar cei care ştiu să adreseze provocările legate de globalizare pot avea oportunităţi nemaîntalnite până azi. E irelevant dacă eşti în Bucureşti sau în Shanghai sau oriunde altundeva dacă înţelegi atât oportunităţile aduse de tehnologie, crowdsourcing, crowdfunding etc. cât şi faptul că poţi avea acces la cele mai inspirate şi pregătite <creiere> pentru afacerea ta, <on demand>, fără să fie necesară angajarea clasică”, a mai spus Radu Manolescu. În plus, spune el,  posibilitatea de învăţare şi dezvoltare este nelimitată şi democratizată, astfel că nu mai sunt necesare bugete mari în acest sens.

„Companiile (fie ele corporaţii sau nu) care nu devin mai agile, care nu se adaptează şi care nu îşi reţin şi dezvoltă individualizat oamenii-cheie, cu 'mindset-ul' potrivit, vor avea mari bătai de cap în a rămâne în piaţă. Iar acest lucru este valabil în toate sectoarele”, a mai spus Radu Manolescu.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO