Profesii

Pe scurt

14.11.2008, 18:20 19

Program de mentorat pentru tinerii antreprenori
Junior Chamber International Bucuresti, filiala locala a celei mai importante organizatii mondiale de tineri antreprenori si tineri manageri, lanseaza luna aceasta Tineriantreprenori.ro, prima editie a unui program de mentorat pentru viitori antreprenori. Proiectul se adreseaza tinerilor, absolventi de liceu sau de facultate, cu varste intre 18 si 35 de ani, care au in plan infiintarea unei firme in maximum sase luni de la participarea la program sau care au infiintat o firma cu maximum 6 luni de activitate pana la data inceperii programului. Fiecare participant va avea un mentor personal cu care va petrece doua saptamani la biroul acestuia din urma. Mentorii sunt tineri antreprenori care au infiintat in ultimii ani start-upuri de succes in diverse domenii.
Candidatii, mai reticenti la pozitiile de management
Peste 300 de firme s-au inscris la cea de-a sasea editie a Targului Online de Joburi, organizat de site-ul cu anunturi de angajare, BestJobs.ro, care s-a desfasurat in perioada 15 octombrie - 5 Noiembrie. Cele 315 companii inscrise au generat un numar total de 87,409 de aplicari, media fiind de 277 de aplicari per angajator, in crestere cu peste 35% fata de editia precedenta. Cele mai multe aplicari au fost inregistrate in departamentul financiar cu peste 15.200 de aplicari, urmat de domeniul vanzarilor cu putin peste 15.000 de aplicari. Pe urmatoarele locuri s-au situat domeniile marketing sI PR, management sau client service. Comparativ cu editia din toamna anului 2007, cele mai spectaculoase cresteri ca rata de aplicare le-au avut domeniile juridic, care a inregistrat o crestere de 300%, domeniile financiar si vanzari, inregistrand, de asemenea, cresteri de aproximativ 80%. Singurul domeniu cu o evolutie negativa a fost managementul, care a scazut cu 12% in ceea ce priveste CV-urile depuse de catre candidati. Potrivit reprezentantilor BestJobs.ro, aceasta este o consecinta a perioadei de incertitudine economica prin care trecum.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO