ZF 24

Takata: Găsim cu greu oameni pentru poziţii de conducere în producţie

Loredana Ghiţuică, directorul de HR al producătorului de componente auto Takata România. Mediafax Foto

Loredana Ghiţuică, directorul de HR al producătorului de componente auto Takata România. Mediafax Foto

Autor: Corina Mirea

26.01.2014, 20:57 4218

România riscă să iasă din vizorul marilor investitori străini dacă nu pune la punct un sistem de învăţământ care să livreze suficienţi tehnicieni şi muncitori specializaţi.

„La ora actuală, specializarea numită organizarea şi managementul producţiei nu se mai studiază în şcolile profesionale româneşti. Prin urmare, o dificultate notabilă la recrutare apare la nivelul poziţiilor de conducere de prima linie în producţie (şefi echipă, maiştri, şefi secţie). Şcolile noastre au încetat să mai pregătească serios în aceste domenii specializate, în care se investea mult cu câteva generaţii înainte“, explică Loredana Ghiţuică, directorul de HR al producătorului de componente auto Takata România, care are 5.500 de angajaţi în fabricile din Arad şi Sibiu.

Un director de producţie din industria componentelor auto poate ajunge la un salariu net de peste 2.500 de euro pe lună (de şapte ori cât salariul mediu net pe economie), potrivit datelor de pe piaţa de recrutare.

În 2012, Takata România a ajuns la afaceri de peste 346 de milioane de euro pe plan local.

Citiţi pe ZF Corporate despre:

-  salariile directorilor de producţie din zona auto şi componente

- politica de promovare din cadrul Takata

- opinia Loredanei Ghiţuică despre tipurile de candidaţi căutaţi de investitorii străini şi diferenţele de forţa de muncă pe zone geografice

- date statistice despre Takata România 

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO