Profesii

Tinerii ingineri şi absolvenţii de limbi străine, cei mai căutaţi

Tinerii ingineri şi absolvenţii de limbi străine, cei mai căutaţi

Autor: Adelina Mihai

21.10.2010, 23:42 190

Absolvenţii sau studenţii în ani terminali ai unei facultăţi cuprofil tehnic, care cunosc, pe lângă limba engleză, o altă limbăeuropeană au cele mai mari şanse de a se angaja în această lună,acesta fiind profilul candidatului căutat de companiile careanunţat că vor să facă angajări.

Firmele care participă la târgul de joburi "Angajatori de top" auanunţat că vor să facă 1.650 de noi angajări în această toamnă,cele mai multe locuri de muncă disponibile fiind în sectoarele IT,banking sau outsourcing. Printre companiile care şi-au anunţatparticiparea la târgul de joburi se numără BCR, BRD, Piraeus BankMicrosoft, IBM România, Adobe, Oracle, HP, Accenture, Gen­pact,Wipro, Kraft Foods, Dacia Groupe Renault sau Michelin.

Dell, unul dintre cei mai mari producători de PC-uri din lume,caută aproximativ 20 de candidaţi pentru divizia de ser­vicii acompaniei.
"Căutăm absolvenţi sau studenţi în ultimul an ai facultăţilor cuprofil tehnic care să vorbească fluent lim­ba engleză plus o altălimbă europeană (preferabil germana). De ase­me­nea, ne dorim săîn­tâlnim candidaţi cu experienţă în zona de administrare şi suportIT", susţine Bianca Trif, specialist în recrutare în cadrul DellServices România.
Şi companiile din auto caută candidaţi cu studii superioare, înspecial absolvenţi de facultate cu profil tehnic. Spre exemplu,Renault Technologie Roumanie (RTR) şi Michelin sunt două dintrecompaniile care vor să angajeze câteva zeci de tineri ingineri pânăla sfârşitul anului.

Şi furnizorul de servicii de business şi soluţii tehno­logiceGenpact România, care a anunţat că va face între 500 şi 1.000 denoi angajări până la finele anului, continuă recru­tările."Candidatul ideal trebuie să vorbească en­gleza şi încă o limbăstrăină europeană (fran­ceza, ger­mana, spaniola, italiana,olandeza, ceha etc.). 80% din poziţiile deschise sunt la nivel deentry şi middle level, iar 20% sunt poziţii mana­geriale", susţineOlga Botuşan, manager de recrutare în cadrul Genpact. Însă nu toţicei care şi-au anunţat participarea la târgul de joburi facangajări, o parte din firme având programe de internship.

"Căutăm tineri studenţi în ani terminali sau proaspăt absolvenţi,evident, pentru programul de trainee, dar şi manageri sauspecialişti cu experienţă de 5- 10 ani în domenii precum marketing,vânzări, controlling sau industria alimentară", susţine AlinaRădulescu, HR Director al producătorului de conserve Scandia, carea anunţat că va face 15 noi angajări până la finele anului.
Târgul de joburi "Angajatori de top", organizat de compania deconsultanţă în resurse umane Catalyst Solutions, va avea loc înacest weekend (vineri şi sâmbătă) în Bucureşti, la SalaPalatului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO