Profesii

Topul salariilor în 2012. Care sunt domeniile cu cele mai mari salarii din România

Topul salariilor în 2012. Care sunt domeniile cu cele...

Autor: Claudia Medrega

12.12.2013, 12:48 3066

Domeniul financiar-bancar figurează în 2012 pe locul trei în topul celor mai mari salarii, cu un câştig anual net de circa 4 milioane de lei, adică mai puţin de 1 mil. euro, potrivit datelor transmise de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală la solicitarea ZF.

Cel mai bine plătit executiv din România a fost în 2012 ca şi în 2011 un manager din sectorul imobiliar care a făcut, cel mai probabil, câteva tranzacţii importante şi a câştigat aproximativ 6,7 mil. lei.

Pe locul doi în topul celor mai mari venituri salariale figurează o persoană din Ploieşti care a câştigat circa 6 mil. lei din comerţul cu ridicata al altor bunuri de uz gospodăresc.

Poziţia a treia în clasament a revenit unui bancher din sectorul trei care a avut un venit net de 4 mil. lei.

O persoană din Timişoara ocupă locul patru în topul salariilor cu un câştig net de 3,9 mil. lei obţinut din fabricarea de instrumente şi dispozitive pentru măsură, verificare, control şi navigaţie.

Din intermedieri în comerţul cu produse diverse un bucureştean din sectorul 2 a câştigat anul trecut un salariu net de 3,8 milioane de lei, plasându-se pe locul cinci.

Următoarele două poziţii în top sunt ocupate de două persoane care au realizat lucrări de instalaţii electrice, respectiv instalaţii sanitare, încălzire şi aer condiţionat.

Locul opt revine unui bucureştean din sectorul 1 care lucrează în domeniul administrării de fonduri.

Activitatea de consultanţă pentru afaceri şi management apare pe poziţia a noua, cu un câştig de 3 mil. lei, iar ultima poziţie în top revine unei persoane care desfăşoară activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică.

Topul reflectă doar veniturile realizate din pachetele salariale, nefiind incluse toate câştigurile realizate de persoanele fizice într-un an, inclusiv din dividende, dobânzi, tranzacţii imobiliare, chirii sau alte surse.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO