Profesii

Cinci joburi cu cele mai mari şanse să nimereşti un şef de coşmar

Cinci joburi cu cele mai mari şanse să nimereşti un...

Autor: Octavian Calei

08.12.2013, 16:01 2180

În unele joburi există o probabilitate mai mare să ai un şef mai dur, arată un studiu de anul acesta realizat PayScale la care au participat 24.000 de angajaţi, scrie monster.com.

Respondenţii au fost chestionaţi in legatura cu stresul de la locul de muncă, satisfacţia oferită de ceea ce fac şi cauzele care ii motiveaza cel mai mult sa-si schimbe actualul job.

Chimiştii şi inginerii în ştiinţa materialelor

Potrivit PayScale, 19,4% din oamenii de ştiinţă din aceste domenii au spus că îşi urăsc şeful iar 54% din ei au raportat un nivel de stres ridicat. Un sfert din chimiştii şi inginerii în ştiinţa materialelor au spus că jobul le oferă un nivel scăzut de satisfacţie.

Stomatologii

18,2% din stomatologii participaţi la studiu au spus că îşi urăsc şeful iar 54% au spus că au un stres mare la locul de muncă. 9% din cei care lucrează în stomatologie au bifat în chestionare un nivel scăzut de satisfacţie.

Brutarii

Aproape 18% din angajaţii brutari chestionaţi au recunoscut că nu-şi agrează deloc superiorul şi aproape două treimi sunt stresaţi la locul de muncă. 16% din brutari sunt nemulţumiţi de jobul lor. Ei trebuie să măsoare, să prepare şi să coacă aluatul. Producători mari au program de lucru şi în ture de noapte sau în weekend.

Ospătarii

Angajaţii din restaurante sunt unii dintre cei mai stresaţi, 76% din ospătarii participanţi la studiu bifând un nivel ridicat de tensiune la locul de muncă. Peste un sfert din managerii servitori nu se înţeleg bine cu şeful iar 40% au spus că jobul le oferă un grad mic de satisfacţie.

Specialiştii de la protecţia muncii

Angajaţii din câmpul protecţiei muncii adună date despre siguranţa şi condiţiile de muncă din diverse medii şi colaborează cu specialişti pentru a găsi modalităţi de a proteja muncitorii, echipamentul şi oamenii. Raportul PayScale arată că peste un sfert din angajaţii acestui domeniu nu îşi apreciază şeful, 66% sunt stresaţi peste medie şi 7% nu sunt mulţumiţi de ceea ce fac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO