Proprietăţi

AdePlast îşi face fabrică de polistiren la Ploieşti cu 4,5 mil. euro

Autor: Andreea Neferu

12.04.2011, 20:04 474

Producătorul de materiale de construcţii AdePlast, deţinut deomul de afaceri Marcel Bărbuţ, va construi o fabrică de polistirenla Ploieşti, în urma unei investiţii de 4,5 milioane de euro.Termenul estimat de finalizare a fabricii este august 2011, iarcapacitatea de producţie se va ridica la 700.000 de metri cubi depolistiren pe an. "Anul trecut s-au realizat peste 10 milioane demetri pătraţi de termositem cu mortarele şi tencuielile noastre.Din acest an vom aveam capacitatea să acoperim din producţieproprie o pare importantă din necesarul de polistiren expandat", adeclarat Bărbuţ, adăugând că de la începutul lui 2011 compania amai investiti 2,5 milioane de euro în producţie şi în dezvoltareabusiness-ului.

"Programul nostru nu s-a limitat doar la zona de producţie,astfel că pentru toată echipa de vânzări am achiziţionat automobileDuster, oferind un semnal de susţinere a producţiei autohtone deautovehicule", a arătat Bărbuţ.

AdePlast a anunţat de asemenea că va începe tot anul acestalucrările pentru a treia fabrică de adezivi şi mortare uscate, înMoldova.

AdePlast a avut anul trecut o cifră de afaceri de 127 milioanede lei (30,2 milioane de euro). Compania produce mortare adezivepentru placaje ceramice, gleturi, şape, pardoseli industriale şimortare mecanizate, vopsea şi tencuieli decorative şi este unuldintre principalii producători de adezivi de pe piaţa locală, ceimai importanţi competitori fiind Henkel (Germania), Baumit(Austria) sau Duraziv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO