Proprietăţi

Proprietarii de locuinţe au crescut preţurile la începutul anului

Proprietarii de locuinţe au crescut preţurile la începutul anului, în unele cazuri cu până la 8%

Autor: Mediafax

18.01.2011, 11:35 47

Proprietarii au crescut în primele două săptămâni ale anuluipreţurile solicitate la vânzarea locuinţelor, în unele cazuri, cupână la 8%, faţă de nivelul din decembrie 2010, potrivitimobiliare.ro, reprezentanţii portalului estimând însă o"desumflare" a entuziasmului în perioada următoare, scrieMediafax.

La jumătatea lunii ianuarie, indicele imobiliare.ro aînregistrat creşteri de preţ la anumite categorii de apartamente încomparaţie cu valorile medii raportate pentru luna decembrie aanului trecut. Cea mai mare scumpire a fost înregistrată în cazulgarsonierelor din Timişoara, dar modificări importante au avut locşi în celelalte mari oraşe din ţară, se arată într-un comunicat alimobiliare.ro.

"Asistăm la un început dinamic de an pe sectorul rezidenţial şi,surprinzător, la primele creşteri de preţ la apartamente. Punctualavem exemple unde preţurile au urcat în primele două săptămâni aleanului chiar şi cu 8%. Ne aşteptăm totuşi ca entuziasmul de începutde an al vânzătorilor să se mai desumfle în perioada următoare.Rămâne de văzut dacă aceste valori vor fi sau nu validate decumpărători", a declarat, în comunicat, Adrian Erimescu, directorgeneral al portalului.

În ceea ce priveşte apartamentele noi, în primele două săptămâniale anului, cele din Braşov şi Constanţa s-au scumpit, în medie, cu4% faţă de luna decembrie. Citiţi mai mult despre cât s-au scumpit locuinţele la începutulanului pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO