ZF 24

Acordul pentru oleoductul Constanta-Trieste va fi semnat la Bucuresti

25.02.2008, 19:40 20

Acordul de asociere dintre Romania, Serbia, Croatia si Italia, patru din cele cinci tari implicate in realizarea oleoductului Constanta-Trieste, denumit Pan European Oil Pipeline (PEOP), pentru infiintarea companiei de dezvoltare a proiectului va fi semnat, in 27 martie, la Bucuresti, informeaza Mediafax.

Forma finala a acordului de asociere pentru infiintarea companiei de proiect va fi discutata la Zagreb (Croatia), la 6 martie.

Constructia conductei face parte din obiectivului Uniunii Europene de reducere a dependentei energetice fata de Rusia si tarile din Orientul Mijlociu.

Oleoductul Constanta-Trieste, cu o lungime de 1.400 kilometri, va traversa Romania, Serbia, Croatia si Slovenia, spre Italia, si va fi una dintre rutele directe de transport al petrolului din zona estica a Marii Negre catre piata europeana.

Capacitatea anuala a conductei va fi de 60-90 de milioane de tone de petrol (1,2-1,8 milioane de barili pe zi), iar finalizarea lucrarilor este estimata pentru 2012. Costurile PEOP se ridica la circa 3,5 miliarde de dolari.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO