ZF 24

Batoux, Coca-Cola: Companiile şi-au resetat afacerile. Urmează un nou ciclu de investiţii

Batoux, Coca-Cola: Companiile şi-au resetat afacerile....

Autor: Mădălina Dediu Panaete

28.11.2013, 22:35 939

Stephane Batoux, general manager al Coca-Cola HBC România şi Moldova - cel mai mare producător de băuturi răcoritoare de pe piaţa locală, spune că cea mai mare provocare a companiilor şi a guvernelor în această perioadă este creşterea încrederii consumatorilor.

„Nu văd schimbări majore în 2014. Aş paria pe 2015 şi cred că acesta este anul în care PIB-ul României va con­ti­nua să crească, dar va reveni şi încrederea consumatorilor, va creşte puterea de cumpărare, ceea ce va aduce consumatorii înapoi nu doar pe piaţa băuturilor răco­ritoare, ci în toată piaţa“, a declarat Batoux într-un interviu acordat Ziarului Financiar.

Batoux, care este de cinci ani în România, spune că în 2012 şi 2013 majoritatea companiilor şi-au resetat busi­nes­surile şi şi-au adaptat organizaţiile la noile condiţii de piaţă, dar că acum vor reîncepe investiţiile.

Francezul, în vârstă de 48 de ani, care anterior a fost di­rector general al Danone România, subliniază că Coca-Cola ar putea lua în considerare construirea unei noi fabrici doar dacă piaţa băuturilor va creşte sustenabil, cu peste 5% în următorii 2-3 ani. În prezent, Coca-Cola deţine trei unităţi de producţie în România, în Timişoara, Vatra Dornei şi Ploieşti.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.11.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO