ZF 24

Ce avere are Radu Florescu, unul dintre cei mai puternici oameni din industria publicităţii

Radu Francis Florescu

Radu Francis Florescu

Autor: Adelina Mihai

09.05.2015, 12:54 5203
Radu Francis Florescu, unul dintre cei mai cunoscuţi şi puternici antreprenori din industria locală de publicitate, are o avere de câteva milioane de euro, potrivit datelor estimate de ZF pe baza informaţiilor publicate în declaraţia sa de avere. Florescu şi-a completat declaraţia de avere pe 16 aprilie 2015 pentru că face parte din consiliul de administraţie al companiei de stat Tarom.
 
Potrivit datelor din declaraţia de avere, anul trecut Florescu avea în contul deschis la Bank of America suma de 100.000 de dolari şi plasamente în fonduri de investiţii (sau fonduri de pensii) în valoare totală de 2,7 milioane de dolari, la Minessota Securian Life şi la Morgan Stanley Smith Barney din Boston. El a încasat anul trecut din funcţia de consultant în management la firma Centrade din SUA (grup din care fac parte şi operaţiunile din România) suma de 250.000 de euro, iar din închirierea unui apartament din Boston a mai primit 40.000 de dolari.
 
Radu Florescu a venit în România alături de fraţii săi Nick şi John la începutul anilor ’90 şi au înfiinţat împreună grupul cu activităţi în industria publicităţii Centrade. De numele lor se leagă şi parteneriatul cu gigantul mondial din industria publicităţii Saatchi, cu care au colaborat 20 de ani. De la începutul acestui an însă, Centrade a încheiat colaborarea cu Saatchi, care a decis să se alăture grupului Publicis-Leo Burnett.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO