ZF 24

Cel mai tanar executiv din retailul alimentar are 30 de ani: Filip Cristescu, noul COO al Billa Romania

12.04.2009, 14:51 210

Creste numarul executivilor romani in retelele internationale de magazine: Filip Cristescu, 30 de ani, a fost numit recent COO al Billa Romania (Chief Operating Officer, director de operatiuni), cea mai mare retea de supermarketuri de pe piata. Aceasta este o pozitie nou creata in cadrul companiei.

Filip Cristescu are o experienta de 9 ani in retail, dintre care 7 ani i-a petrecut in cadrul Billa ocupand succesiv pozitiile de manager de sortiment si director de achizitii.
Inainte de a fi numit COO al Billa Romania, el a lucrat timp un an la subsidiara din Austria a retailerului pe pozitia de coordonator de achizitii pentru filialele Billa din centrul si estul Europei.

Billa Romania face parte din grupul german Rewe, al doilea mare jucator din comertul local, dupa valoarea afacerilor, care detine si companiile Penny Market si Selgros. Billa a realizat anul trecut vanzari de 320 mil. euro cu 34 de unitati operationale, in stagnare la valoarea din 2007. Reteaua s-a extins anul trecut in 6 locatii noi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO