ZF 24

Cele mai importante evenimente ale zilei

29.06.2010, 19:06 15

1. Indicele oficial: preţurile locuinţelor au stat peloc în ultimul an. Scădere de doar 3,9%, potrivitstatisticii. Institutul Naţional de Statistică a prezentatastăzi primele informaţii referitoare la evoluţia preţurilor lalocuinţe, iar în primul trimestru al acestui an scăderea a fost dedoar 3,9% faţă de anul 2009, anul de începere a anchetei bazate pedatele comunicate de către notarii publici. Preţurileapartamentelor din Bucureştri au scăzut cu 5,7%, în timp ce caseleindividuale din oraşe s-au depreciat cu 4,3%. În afara Capitaleipreţurile apartamentelor au scăzut cu doar 1,6%, în timp ce caselede la ţară s-au ieftinit cu 4,3%.

2. Cursurile de referinţă ale BNR pentru euro şi dolarau urcat la noi valori record. Banca Naţională a Românieia anunţat pentru marţi un nou nivel record pentru cursul leu/euro,dar şi pentru cursul leu/dolar. Astfel, un euro a fost cotat la4,3523 lei, în creştere cu 2,66 bani faţă de nivelul înregistratluni. Dolarul a crescut la nivelul record de 3,5697 lei la cursulde referinţă, în creştere cu 7,01 bani faţă de nivelul înregistratluni.

3. Vlădescu: O misiune a FMI va veni în România înperioada 20 - 23 iulie. O misiune a Fondului MonetarInternaţional (FMI) se va afla la Bucureşti în perioada 20 - 23iulie, iar rectificarea bugetară va fi efectuată după discuţiile cuexperţii instituţiei financiare internaţionale, a declarat, marţi,ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu. Misiunea FMIurmează să evalueze criteriile îndeplinite de autorităţile româneîn primul semestru al anului.

4. Tranzacţii record cu contracte futures pe bursa de laBucureşti. Investitorii de pe Bursa de la Bucureşti (BVB)au realizat în ultimele două zile tranzacţii record cu contractelefutures Euro/Ron cu scadenţe în decembrie şi septembrie.Contractele cu scadenţa decembrie au fost cele mai tranzacţionate(50 de tranzacţii prin care s-au transferat 3.500 de contracte),investitorii pariind pe un curs cuprins între 4,48 şi 4,5 lei/europentru finalul anului. Valoarea tranzacţiilor a depăşit 15 mil.lei.

5. Poşta, companie cu pierderi de 43 milioane de euroşi-a schimbat încă o dată conducerea. Compania de statPoşta Română are un nou director general, pe Dumitru Daniel Neagoe,fostul director executiv al companiei, care îl înlocuieşte pe TudorGabriel Bohâlţeanu, care a demisionat din funcţie, potrivitoficialilor companiei. Tudor Gabriel Bohâlţeanu, fostvicepreşedinte al băncii de stat Eximbank, a venit la conducereaPoştei Române în septembrie anul trecut.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO