ZF 24

Cresteri pe linie pe bursele internationale, dupa zvonurile privind salvarea Greciei de catre Germania

Cresteri pe linie pe bursele internationale, dupa zvonurile privind salvarea Greciei de catre Germania
10.02.2010, 12:06 18

Speculatiile privind un posibil ajutor pe care Germania il vaacorda Greciei a adus un val de optimism pe bursele internationale,pietele inregistrand cresteri din Asia pana in Europa, cu un avansmai consistent in segmentul metalelor, scrie Bloomberg.

Indicele Morgan Stanley aferent regiuniii Pacificului ainregistrat miercuri o crestere de 0,3%, un avans similar fiindconsemnat si pe piata japoneza. Indicele chinez Shanghai Composites-a apreciat cu 1,1%/.

Actiunile celor mai mari companii europene au debutat miercuriin crestere cu 0,8%, cu evolutii pozitive in special in sectorulgrupurilor financiare. Indicele FTSEurofirst 300, al actiunilorprincipalelor companii cotate la bursele din Europa, a urcat cu0,8%, pana la ora 8:12 GMT, dupa ce saptamana trecuta a coborat cuaproape 4%.

Pe piata metalelor, cuprul a inregistrat un avans de 1,1%, la6.660 de dolari pe tona, in timp ce cotatia aluminiului a urcat cu0,1%.

Conform unor surse citate marti de FT Deutschland, guvernulgerman pregateste un pachet de salvare a Greciei, acesta urmand sase adauge unui plan coordonat la nivel international de UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO