ZF 24

eMag: Prin achiziţia Agito, intrăm pe cea mai mare piaţă din regiune, cu o valoare de 4 miliarde de euro

Sorin Ionescu, vicepreşedinte şi director de dezvoltare internaţională al eMag

Sorin Ionescu, vicepreşedinte şi director de dezvoltare internaţională al eMag

Autor: Adrian Seceleanu

07.01.2015, 16:41 687

Achiziţia magazinului online Agito din Polonia va permite eMag să atace cea mai mare piaţă de comerţ electronic din regiune, cu o valoare de patru miliarde de euro, au declarat reprezentanţii celui mai mare jucător local din retailul online.

“Această extindere face parte din strategia noastră asumată pe termen mediu şi lung de a ne consolida poziţia în regiune. În prezent, accesăm, datorită celor trei pieţe în care ne desfăşurăm activitatea deja - România, Bulgaria şi Ungaria - o bază de peste 36 de milioane de clienţi. Acum intrăm într-o ţară mare din regiune, cu aproape 39 de milioane de locuitori, cu o piaţă de ecommerce estimată la 4 miliarde de euro şi cu un potenţial mare de creştere”, a declarat Sorin Ionescu, vicepreşedinte şi director de dezvoltare internaţională al eMag.

„Transferul de acţiuni va reprezenta o nouă provocare pentru noi, vom aduce lângă echipa eMag o echipă performantă, cu o foarte bună cunoaştere a pieţei locale.

Cele două echipe vor opera pe o platformă IT comună, iar acest fapt se va traduce, cu siguranţă, în servicii şi categorii noi, în beneficiul clienţilor finali”, a adăugat Sorin Ionescu.

eMag a depus în decembrie 2014 o solicitare la Consiliul Concurenţei şi Protecţia Consumatorului din Polonia privind preluarea controlului asupra Agito. Transferul de acţiuni între cele două companii se va concretiza odată cu primirea aprobării din partea instituţiei poloneze.

Compania Agito, înfiinţată în anul 2002 ca magazin online de electronice şi electrocasnice a devenit, prin extinderea categoriilor de produse şi prin dezvoltarea echipei, unul dintre cei mai puternici jucători pe piaţa de comerţ online din Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO