ZF 24

Europa de Est nu trebuie sustinuta cu un ajutor financiar, spune premierul Cehiei

Europa de Est nu trebuie sustinuta cu un ajutor financiar, spune premierul Cehiei
01.03.2009, 14:21 16

Premierul Cehiei, Mirek Topolanek, a carui tara detine presedintia rotativa a Uniunii Europene (UE), i-a indemnat pe ceilalti lideri europenni sa nu subscrie la divizarea Europei prin ideea unui ajutor special pentru Europa de Est in contextul crizei economice, scrie AFP.

"Europa va depasi criza doar daca actionam impreuna intr-un mod coordonat si daca ne supunem regulilor Comunitatii", a spus Topolanek. "Nu vrem noi linii de divizare, o Europa impartita pe o axa nord-sud sau est-vest", a spus Topolanek, intr-o declaratie inaintea summit-ului.

El a reluat ideiile duminica, in cadrul dezbaterilor din cadrul summit-ului, respingand ideea unui ajutor special pentru Europa de Est in contextul crizei economice, solicitat de omologul sau ungar.

"Nu cred ca Europa de Est este o regiune speciala, nu cred ca este necesar sa separam mai multe tari din UE; voi sustine un ajutor UE pentru toate tarile (care au nevoie), nu unul special pentru Europa de Est", a spus el.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO