ZF 24

Gripa AH1N1 a facut 100 de victime in Romania. Ministerul Sanatatii pregateste vaccinarea copiilor

Gripa AH1N1 a facut 100 de victime in Romania. Ministerul Sanatatii pregateste vaccinarea copiilor
14.01.2010, 12:34 27

In ultimele 24 de ore au fost inregistrate patru decese cauzatede gripa AH1N1, ceea ce ridica numarul victimelor la 100. Pana acums-au raportat in 6.386 de imbolnaviri.
Campania de vaccinare la adulti a demarat in luna decembrie, sipotrivit ultimelor date disponibile au fost imunizate peste 500.000de persoane.

Ministerul Sanatatii estimeaza inceperea campaniei de vaccinare acopiilor cu varste cuprinse intre 6 ani si 16 ani din februarie,"daca vaccinul pentru aceste categorii de varsta va fi aprobat decatre Agentia Nationala a Medicamentului

"Institutul National de Cercetare- Dezvoltare Cantacuzino,producatorul vaccinului deruleaza, in prezent testele clinicepentru aceste categorii de varsta. Campania de vaccinare in scoliva fi organizata impreuna cu Ministerul Educatiei, cele douainstitutii colaborand la desfasurarea tuturor campaniilor devaccinare realizate in Programul National de imunizare", au spusreprezentantii Ministerului Sanatatii.
Institutia precizeaza ca vaccinarea scolarilor si a celor dingradinite nu este obligatorie. Parintii vor fi consultati,solicitandu-se acordul in vederea vaccinarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO