ZF 24

Guvernul britanic ar putea interzice fostilor directori ai MG Rover sa mai conduca vreo companie

Guvernul britanic ar putea interzice fostilor directori ai MG Rover sa mai conduca vreo companie
11.09.2009, 14:04 21

Patru directori care au condus compania auto MG Rover pana lacolapsul acesteia in 2005, ducand la pierderea locurilor de muncade mii de britanici, s-ar putea confrunta cu perspectiva de a numai detine nicio functie de conducere pentru tot restul vietii,informeaza publicatia The Independent.

Echipa de oameni de afaceri si manageri cunoscuta ca "ThePhoenix Four", care a preluat MG Rover in luna mai a anului 2000 dela grupul german BMW pentru suma simbolica de zece lire sterline, adeclarat falimentul companiei in 2005, ca urmare a datoriilor deaproape 1,3 miliarde lire sterline.

Cei patru sunt acuzati ca au indus in eroare autoritatiletrimitand cifre false cu privire la afacerile companiei si ca si-aualocat compensatii salariale neconforme cu situatia cu care seconfrunta compania.

Secretarul britanic pe probleme de afaceri, Peter Mandelson, adeclarat ca pe baza raportului privind concluziile anchetei, vor fidemarate proceduri legale de declarare a directorilor vizati dreptinapti sa detina functii de conducere si sa administreze ocompanie.

Decizia autoritatilor ii vizeaza pe Peter Beale, John Edwards,Nick Stephenson si John Towers, cei care formeaza grupul "ThePhoenix Four".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO