ZF 24

Hidroelectrica vrea un credit de 400 mil. € pentru modernizarea a patru unităţi de mari dimensiuni: În asta trebuie să investim, nu în OZN-uri

Hidroelectrica vrea un credit de 400 mil. € pentru...

Autor: Roxana Petrescu

08.11.2013, 00:08 542

Hidroelectrica ar putea lua un credit de circa 400 de milioane de euro, banii urmând să fie utilizaţi pentru modernizarea a patru dintre cele mai mari unităţi pe care compania le are în portofoliu şi care împreună reprezintă 10-15% din toată capacitatea instalată a produ­că­torului de energie.

„Avem o ofertă de finanţare de la o bancă pentru o sumă care poate fi cuprinsă între 100 şi 400 de milioane de euro pentru retehnologizarea hidro­centralelor Stejaru, Râul Mare, Mă­rişelu şi Vidraru. Oferta vine de la una dintre cele mai mari trei bănci la nivel european“, a declarat Remus Borza, preşedintele consiliului de supra­veghere din cadrul Hidroelectrica, fără a da însă numele posibilului finanţator.

Cele mai mari trei bănci din Europa sunt HSBC, Deutsche Bank şi Credit Agricole. Potrivit lui Borza, necesarul de investiţii pentru fiecare hidrocentrală vizată se ridică la 100 de milioane de euro. Acesta sunt câteva dintre cele mai mari hidrocentrale din portofoliul producătorului de energie, dar şi printre cele mai vechi unităţi, Stejaru Bicaz datând de exemplu din 1960 şi fiind proiectul de la care a început elec­trificarea României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24