Energie

Ministrul Energiei: Vom lista Hidroelectrica şi Electrica la Londra şi la Bucureşti, chiar dacă altora nu le place

Ministrul Energiei: Vom lista Hidroelectrica şi...

Autor: Radu Bostan

06.11.2013, 11:33 1148

Statul va opta anul viitor pentru o listare dublă pe bursele din Bucureşti şi Londra, după modelul Romgaz (SNG), pentru Hidroelectrica şi Electrica SA, în ideea de a „internaţionaliza” companiile energetice româneşti, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

„Vom lista la Londra şi la Bucureşti mai ales Hidroelectrica şi Electrica SA. Intenţionăm sa creştem în aceeaşi măsură Bursa de la Bucureşti, concomitent cu internaţionalizarea companiilor”, a spus Niţă în conferinţa „România în pragul unei noi strategii energetice. Care sunt direcţiile” organizată de Ziarul Financiar.

„Companiile româneşti nu sunt mai prejos decât alte companii regionale sau internaţionale, pentru că au resursele necesare, au specialişti foarte buni şi nu văd de ce nu ar putea concura cu alte companii din Europa. Eu voi continua acest proces indiferent daca altora le place sau nu”, a mai afirmat Niţă.

După listarea pe bursă a Nuclearelectrica (SNN) şi listarea duală, la Bucureşti şi Londra, a Romgaz (SNG), statul s-a angajat ca anul viitor să vândă pe bursă pachete de 10-15% şi din companiile Hidroelectrica, Electrica SA şi Complexul Energetic Oltenia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO