ZF 24

În aşteptarea unor investiţii mai mari

În aşteptarea unor investiţii mai mari

Autor: Corina Mirea

11.10.2013, 00:03 268

Spania se numără printre ţările cu cele mai mari investiţii aduse în România, aproximativ 5.000 de firme iberice activând pe piaţa locală în prezent. Valoarea totală a investiţiilor realizate de aceste companii în România a ajuns în mai mult de două decenii la circa 1,1 miliarde de euro. Cu toate acestea, ponderea investiţiilor spaniole reprezintă doar 1,8% din soldul investiţiilor străine din România, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României.

Principalele industrii care au atras în eco­nomia locală banii ibericilor sunt infra­structura, energia, agricultura şi cea a imobiliarelor. Totuşi, cea mai vizi­bilă afa­cere spaniolă prezentă pe plan local este cea a grupului Inditex, proprietarul unor bran­duri precum Zara, Pull&Bear, Stra­di­varius, Oysho, Zara Home şi Massimo Dutti, cu afaceri de peste 150 mil. euro.

Prin­tre cele mai prospere afa­ceri spa­niole de pe plan local se numără şi FCC Construccion (construcţii), Iber­drola (energie) sau Hercesa (imobiliare). Anul trecut, valoarea schimburilor co­mer­ciale (exporturi şi importuri) între România şi Spania a trecut de 2 mld. euro.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.10.2013

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO