ZF 24

Investiţiile în economie au crescut în primul trimestru cu 8,5%

Investiţiile în economie au crescut în primul...

Autor: Emil Popescu

04.06.2015, 10:04 302

Investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut în primul trimestru cu 8,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 11,93 miliarde lei, a anunţat joi Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pe elemente de structură, lucrările de construcţii noi au urcat cu 16,2%, utilajele (inclusiv mijloace de transport) cu 3,8%, iar alte cheltuieli cu 0,4%.

"Comparativ cu trimestrul I 2014, în trimestrul I 2015 se constată o creştere a ponderii investiţiilor nete în lucrări de construcţii noi cu 2,4 puncte procentuale. Ponderea investiţiilor nete în utilaje (inclusiv mijloace de transport) şi alte cheltuieli a scăzut cu 2,2 puncte procentuale, respectiv cu 0,2 puncte procentuale. Ramurile în care s-a realizat un volum mai mare de investiţii nete sunt în industrie, comerţ şi servicii", arată INS, într-un comunicat.

Datele BNR arată că investiţiile străine directe au însumat în primul trimestru 885 milioane de euro, fiind mai mari cu 55% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO