ZF 24

Iohannis este în centrul unei fotografii, alături de liderii Europei, a principalului subiect de pe Bloomberg: Urmările summitului de la Salzburg vor fi resimţite pentru mult timp

Iohannis este în centrul unei fotografii, alături de...

Autor: Alex Ciutacu

21.09.2018, 14:35 697

Preşedintele Klaus Iohannis este în centrul unei fotografii publicate de Bloomberg de la ieşirea de după summit-ul desfăşurat la Salzburg de Consiliul European.

Unul dintre cele mai „ferbinţi” subiecte ale reuniunii a fost reprezentat de tema Brexitului şi de negocierile pentru ieşirea Marii Britanii din UE, care au stârnit controverse.

Iohannis a discutat miercuri la Salzburg în faţa liderilor europeni despre importanţa combaterii ştirilor false prin acţiuni la niveul UE.

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat în perioada 19-20 septembrie a.c., la reuniunea informală a Consiliului European, desfăşurată la Salzburg. Agenda reuniunii a cuprins următoarele subiecte: problematica migraţiei, în continuarea deciziilor formulate pe această temă la Consiliul European din iunie 2018, securitatea internă a Uniunii Europene şi aspecte privind relaţiile externe ale Uniunii Europene. De asemenea, Prim-ministrul Theresa May a informat asupra poziţiei Marii Britanii referitoare la evoluţiile în negocierile privind retragerea acesteia din Uniunea Europeană, context în care membrii Consiliului European au avut o discuţie (în format UE 27) asupra acestui proces şi a elementelor ulterioare de calendar”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO