ZF 24

Lars Lund, kika: Creşterea a venit din segmentul de mijloc, dar am vândut şi covoare de 10.000 de euro sau corpuri de iluminat cu cristale Swarovski

Lars Lund, country manager al kika România

România nu şi-a pierdut meşteşugul în a realiza mobilă. Este o combinaţie între calitate şi cost. Croaţia, spre exemplu, are o producţie redusă şi scumpă. Pe măsură ce infrastructura devine mai bună, şi producătorii dintr-un oraş mai mic au acces mai uşor la piaţă.

Lars Lund, country manager al kika România România nu şi-a pierdut meşteşugul în a realiza mobilă. Este o combinaţie între calitate şi cost. Croaţia, spre exemplu, are o producţie redusă şi scumpă. Pe măsură ce infrastructura devine mai bună, şi producătorii dintr-un oraş mai mic au acces mai uşor la piaţă.

Autor: Ioana David

17.12.2013, 00:08 235

Lars Lund, country manager al retailerului de mobilă kika România, spune că 2013 a fost un an cu suişuri şi coborâşuri din punctul de vedere al vânzărilor pe piaţa locală, în care s-a concentrat pe schimbarea unor game de produse pentru a se adapta specificului pieţei româneşti.

În vară grupul austriac kika/Leiner, inclusiv magazinul din Militari, a fost preluat de către sud-africanii de la Steinhoff Group, tranzacţie care a fost finalizată în noiembrie, după primirea acordului autorităţilor de concurenţă. Grupul Steinhoff s-a dezvoltat pe baza unei afaceri germane din domeniul mobilei, înfiinţată în 1965 de către Bruno Steinhoff, care a intrat în Africa de Sud în 1997, iar un an mai târziu a listat compania la bursa de la Johannesburg. 

„Anul acesta a fost un an de tranziţie spre găsirea a ceea ce aveam nevoie. (…) În martie am început să diminuăm preţurile, ceea ce a avut un impact pozitiv“, a afirmat Lund într-un interviu acordat Ziarului Financiar.

Din martie anul acesta, Lund a preluat conducerea afacerii din Serbia (unde kika are un singur magazin) şi Croaţia (unde are patru magazine), însă continuă să locuiască în România, în centrul vechi, zonă pe care o consideră „plină de viaţă“. El şi-a început mandatul în România în 2009, la aproximativ un an de la deschiderea magazinului din Militari, în urma unor investiţii de 31 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO