ZF 24

Leul s-a apreciat cu peste doi bani, spre finalul zilei, cursul coboara sub 3,62 lei/euro

12.02.2008, 20:35 15

Moneda nationala s-a apreciat cu peste doi bani, in sedinta interbancara de marti, cursul de schimb coborand, spre finalul zilei, pana la 3,6190-3,6230 lei/euro, sub influenta evolutiei pozitive burselor externe si a aprecierii monedelor din tarile emergente, spun dealerii, citati de Mediafax.

"Leul a castigat teren in fata euro intr-o sedinta agitata, cu volume destul de mari, ca urmare a cresterilor de pe toate bursele externe si a aprecierii valutelor din tarile emergente. Evolutia pozitiva din regiune este pusa pe seama anuntului celebrului om de afaceri american Warren Buffett, care s-a oferit sa preia pasive, constand in asigurari ale unor obligatiuni municipale din SUA, de la trei companii de asigurari", a declarat Ciprian Dascalu, trader la Millenium Bank.

La inchidere, cursul de schimb era de 3,6190-3,6230 lei/euro, fata de ultimele cotatii ale zilei precedente, de 3,6440-3,6470 lei/euro.

Cursul de schimb a atins un maxim de 3,6430 lei/euro, pe parcursul sedintei de marti, in timp ce nivelul minim a fost inregistrat la inchiderea pietei.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO