ZF 24

Mega Image a intrat în liga mare cu afaceri de peste jumătate de miliard de euro

Compania a deschis doar anul trecut 103 magazine noi. Foto: Andreea Alexandru

Compania a deschis doar anul trecut 103 magazine noi. Foto: Andreea Alexandru

Autor: Cristina Roşca

12.05.2014, 00:07 578

Retailerul belgian Mega Image a terminat anul trecut cu afaceri de circa 530 de milioane de euro, în creştere de aproape 35% faţă de 2013.

Avansul vine în contextul în care compania a deschis doar anul trecut 103 magazine noi sub trei formate - supermarketuri, magazine de proximitate şi magazin de produse congelate -, ducând reţeaua la aproape 300 de magazine. Belgienii au avut un buget de investiţii de 45 milioane de euro în 2013. „Ne-am bugetat o creştere puternică a cifrei de afaceri în acest an“, spun reprezentanţii Mega Image, fără a oferi detalii.

WikiZF: Profilul companiei Mega Image

Lanţul are în plan să continue expansiunea în acelaşi ritm, pentru 2014 fiind planificate alte 100 de unităţi noi. Belgienii au ajuns cel mai extins lanţ de magazine din România după ce au apăsat puternic pedala de acceleraţie în ultimii doi ani, când au sărit de la 100 la 300 de magazine.

Expansiunea atât de agresivă a Mega Image modifică peisajul comerţului local în contextul în care odată cu deschiderea unui magazin dispar foarte mulţi retaileri tradiţionali. Peste 45.000 de afaceri mici din comerţ au tras obloanele în ultimii ani pentru că nu au reuşit să ţină piept crizei financiare şi supermarketurilor.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- planurile de extindere din 2014

- evoluţia cifrei de afaceri în ultimii ani ; vânzările per magazin 

- numărul de angajaţi ai Mega Image 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO