Schimb dur de replici între membrii consiliului de administraţie al SIF Oltenia

Miza conflictului dintre Tudor Ciurezu şi Florin Pogonaru la SIF 5: acţiunile la BCR şi dividende de peste 100 de milioane de lei

27 feb 2014 Autor: Roxana Pricop

Conflictul dintre Tudor Ciurezu, preşedintele şi directorul general al SIF Oltenia (SIF5), şi omul de afaceri Florin Pogonaru, unul dintre cei mai puternici acţionari ai SIF-ului, care a devenit public odată cu ultimele rapoarte publicate de conducerea SIF Oltenia pe bursă, are în spate tensiuni mai vechi alimentate de necunoscutele din politica de dividende şi de valorificarea participaţiei de 6,3% deţinută de SIF Oltenia la BCR.

Au apărut fisuri în tandemul Ciurezu-Pogonaru care a funcţionat „ca uns“ în ultimii ani şi care a traversat cu bine momente dificile precum situaţia de la Argus Constanţa. SIF 5 şi fondul Business Capital for Romania Oportunity Fund, un vehicul de investiţii controlat de Erste-BCR şi omul de afaceri Florin Pogonaru, au luptat împreună pentru a salva producătorul de ulei Argus Constanţa (UARG), de sub controlul controversatului om de afaceri Cătălin Chelu.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.02.2014

 
Cuvinte cheie:
sif
, bcr
, dividende
, florin pogonaru
, oltenia
, sif oltenia
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide