ZF 24

Numarul medicamentelor straine exportate din Romania pentru a fi revandute s-a dublat

Numarul medicamentelor straine exportate din Romania pentru a fi revandute s-a dublat
14.03.2010, 13:42 26

Numarul medicamentelor produse de marile grupuri farmaceutice sicare au fost cumparate din Romania, mai ieftin, de catredistribuitorii straini pentru a fi revandute in alte tari europenes-a dublat in 2009, pentru al doilea an consecutiv, ca urmare amasurilor aplicate de Ministerul Sanatatii, arata o analiza aMediafax Business.

Astfel, in 2009 autoritatile din statele membre UE au transmisnotificari catre Agentia Nationala a Medicamentului (ANM) dinRomania pentru 164 de medicamente pentru a fi exportate, de aproapedoua ori mai multe fata de anul precedent, cand au fost cereripentru 83 de produse. In 2007, au existat solicitari pentru 43 demedicamente.

"Exportul paralel a crescut foarte mult anul trecut, fiindvizate in special medicamentele originale pentru ca au preturilecele mai mari. Dintre tarile din regiune, Romania a avut in 2009cele mai mari probleme cu exportul de medicamente, in conditiile incare aici au fost cele mai mici preturi din Europa si un volumul demarfa ridicat", a declarat pentru Mediafax directorul general alfirmei de cercetare IMS Health Romania, Corina Ciolan. Mai multedespre analiza Mediafax in legatura cu piatamedicamentelor cititi pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO